lördag 25 februari 2012

Våren kom på besök!

I lördags kom någon form av nederbörd ner i Göteborg, det kan ha varit regn, det kan ha varit snö, mest troligt är en blandning av de båda. Så där skoj väder kan man tycka. Torsdagen däremot, bjöd på solsken och bara gator, och istället för isgator halkade man runt på det överblivna gruset på trottoaren istället. Men ack så härligt, fåglarna kvittrade och det kändes som vår!


På menyn denna torsdag för att fira att bland annat våren kommit på besök till Göteborg, stod 2,5 rätters middag. Förrätten bestod av gluten- och laktsofria salta kex, lite småplock av diverse inlagda saker från "cocktailbaren" på Ica samt en utsökt glas rött vin så klart!

Huvudmenyn fick serveras med rotfrukter i ugn så som potatis, morötter och palsternacka lite flingsalt, olja och färsk timjan.
Strimlat lamm låter så rått, men det var det ej för det väl genomstekt då biffarna efter en ytlig stekning i pannan fick spendera den sista kvarten i ugnen. Inuti dessa lammfärsbiffar kunde man finna marinerade soltorkade tomater samt feta ost som samsade om platsen med färsk timjan.
Till detta serverades en kall sås som mestadels innehöll Medelhavs yoghurt, med diverse kryddor och lite sting!

Nu till det vi alla väntat på spänt; Efterrätten! Själv var jag vid detta lag så otroligt mätt, men tapper eater som man är så snaskade jag i mig denna med god min, och det var så gott. Pannacotta med hallon och ett stort chokladflan! Förutom att pannacottan är otroligt god så är den dessutom så enkel att göra; koka upp grädde, socker, vanillinsocker, kardemumma, kanel och ha sedan i gelatinblad, häll upp i portionsskålar, smula i lite digestive och ställ dessa i kylen ett par timmar så sköter de sig själv därinne fram till förtäring. Så gjorde vi i alla fall, finns en uppsjö av olika smaksättare, självklart kan man ha kanelstång, vaniljstång, kardemummakärnor om man så önskar, men då ska detta silas av innan det stelnar.




Oerhört gott var det alltsammans och det röda vinet gjorde sig riktigt bra med alla dessa delrätter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar