Det hör ju även till sakens skull att jag har ett stort intresse av att laga mat och stöter man dessutom på någon med gemensamt intresse så blir det lätt att det lagas just mat. Här nedan kommer därav en liten presentation av mina tvångstagna bilder på mat som under senaste veckan och helgen lagats, slukats och förhoppningsvis förbränts.
Fredagsmys!
Räkor, ost och kex. Lite vitt vin och dipp är enligt min definition fin fint fredagsmys!
(Den som har huvud på skaft kan skymta ett gäng laktasenzym tabletter på bilden, detta pga att digistivekexen som var glutenfria dessvärre innehöll laktos, finns dock digestivekex utan laktos också som man kan se i föregående inlägg)
Glass!
Man kan även, trots sin intolerans, unna sig lite gräddglass med egengjord kolasås.
Till detta behövs:
Glass
Sirap
Kako
Vanillinsocker
Socker
Grädde
Smör
Fläskfilé!
Om man mot förmodan skulle hitta en fläskfilé i frysen kan man ta fram den. Och om man dessutom sedan fredagskvällens ostkväll inte glupskt slukat i sig precis all ost kan man använda lite blåmögelost och stoppa i denna i fläskfilén. Detta görs bäst genom att man först tinar fläskfilén och snittar upp den så att den ser väldigt glad ut.
Rosta lite valnötter och strö även i dessa med osten så blir det utomordentligt gott! Serveras gärna med risotto med parmesan och lite vitt vin i.
Lövbiff!
Nästa rätt är den annars ganska torftiga lövbiffen! Även här kan man dra nytta av fredagens ostkväll och linda in lite mögelbrie tillsammans med senap, soltorkade tomater och hackad lök i lövbiffen. Den som någon gång varit och campat, rullat ihop sin sovsäck så pass perfekt att den får plats i den oproportionerligt lilla tillhörande påsen kommer tycka att detta är lätt som en plätt! Här behövs minsann ingen liten påse utan istället fäster men rullen med ett par tandpetare. Stek på lite lätt och koka i gräddig sås. Gott med ris till!Älg!
Sist ut i detta inlägg är älgsteken! Vad kan man säga mer än att detta är så fantastiskt gott. Tillsammans med klyftpotatis och en gräddig sås med svamp och svart vinbärs gelé så finns det inte längre några problem i livet! Tills man ätit upp då..
Hej!
SvaraRaderaKul att du skriver och upplyser om gluten -och laktosintolerans! Jag jobbar med mejeriprodukter och skulle vilja informera och tipsa dig om våra produkter.
Hur kan jag komma i kontakt med dig?